مواضيع مماثلة
المواضيع الأخيرة
بحـث
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
فراخ كنتاكى المقرمشة
صفحة 1 من اصل 1
فراخ كنتاكى المقرمشة
المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( توابل من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى
الطريقة:
اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها
-بعد كده نضع الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء
وتخلطيهم جيدا وبعدين نضع الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )
- تانى يو م تحضرى دقيق الذرة وترشى عيه ملح وفلفل ونحضر البيض واضربه واضع عليه ملح وفلفل
تجيبى الفراخ من التلاجة ونضعها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض واخيرا نضعها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة )
وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )
هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية
بالهنا والشفا
منقول
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( توابل من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى
الطريقة:
اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها
-بعد كده نضع الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء
وتخلطيهم جيدا وبعدين نضع الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )
- تانى يو م تحضرى دقيق الذرة وترشى عيه ملح وفلفل ونحضر البيض واضربه واضع عليه ملح وفلفل
تجيبى الفراخ من التلاجة ونضعها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض واخيرا نضعها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة )
وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )
هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية
بالهنا والشفا
منقول
Inas- نشيط
- عدد المساهمات : 359
نقاط : 1032
تاريخ التسجيل : 20/02/2011
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد 1 يناير - 16:14 من طرف المدير العام
» رأى حر
الأحد 27 نوفمبر - 17:36 من طرف Inas
» عبقرية وابداع
الأحد 27 نوفمبر - 16:43 من طرف سارة
» من أجمل قصص الحب
الأربعاء 21 سبتمبر - 16:54 من طرف سارة
» ما أجمل أن تعلم....؟؟
الأربعاء 21 سبتمبر - 8:40 من طرف صلاح الدين الأيوبى
» تفاحة أدم
الأربعاء 21 سبتمبر - 8:19 من طرف صلاح الدين الأيوبى
» أنواع الرجل (رؤية صعيدية ايناسية بحته)
السبت 17 سبتمبر - 11:25 من طرف Inas
» مورينيو يفجر قنبلة سوق الانتقالات
السبت 17 سبتمبر - 8:00 من طرف سارة
» انذار للزوار
السبت 17 سبتمبر - 7:56 من طرف سارة